RASMUS BJØRN
Between Nature And Darkness

10/10 - 5/11

RASMUS BJØRN

Between Nature And Darkness

10/10 - 5/11

De seneste år har Rasmus Bjørn hovedsageligt beskæftiget sig med maleriet og skulpturen.

Nogle gange i en installatorisk sammenhæng, i andre sammenhænge som en formel indholdsmæssig undersøgelse.

Rasmus Bjørns malerier udfordrer den formelle opfattelse af maleriet og forholder sig aktivt undersøgende til de traditionelle forståelser af maleriet.

Iscenesættelsen af en fantasimættet verden understreger en romantisk fortælling i værkerne. Scenografien omkring det ensomme menneske, det øde, mystiske landskab og det slumrende drama, er med til at skabe en melankolsk eventyrlighed i malerier og skulpturer.

Det er den nye romantiske genre i samtidskunsten, som Rasmus Bjørn er med til at generere med sin kunst. Imellem tusmørket og naturens ramme, om den stille menneskelige storm opstår en stemning af dybe følelser og store tanker.

 

Next

Den rygvendte beskuer, er et centralt gennemgående greb i Rasmus Bjørns værker. Malet uden på rammerne udgør de på den ene side en del af maleriet. På den anden, et bindeled mellem beskuer og værk. Samtidig understøtter de den stemningsmættede melankoli.

Rasmus Bjørns natur er ikke den rene uberørte romantiske natur. Under de nordiske graner, syner menneskets kontakt med naturen. Rester af tæpper, øde træhytter eller en brændeovn i skumringen. Små elementer sniger sig ind, som et vidnesbyrd om menneskets kamp for at tilpasse sig naturens kræfter.

Denne forholden sig til indholdet i formel forstand samtidig med en forholden sig til det udvidede maleri er blevet et gennemgående tema i Rasmus Bjørns kunst og det er netop denne optagethed der er drivkraften bag denne udstilling.

Rasmus Bjørn har gennem de seneste år udstillet på en række danske samt internationale museer og gallerier. Og er nu klar til at vise sine nyeste arbejder her i galleriet.

Vi håber meget at I ønsker at deltage i dette sær arrangement, ved at besøge udstillingen. Galleri rummet bliver omdannet til en total oplevelse, hvor en del af meningen med udstillingen er at man som beskuer kommer til at indgå i både den installatoriske, og indholdsmæssige sammenhæng, som Rasmus Bjørn skaber. 

Next

ARTISTS

CALENDAR

UPCOMING EXHIBITIONS
Helle Mardahl
"HOME"
November 14 - December 17, 2014PAST EXHIBITIONS
Group Show
"The unpretentious show"
September 10 - October 7, 2014Group Show
"Gennem byen sidste gang""
June 6 - August 3, 2014Ricky Allman
"The selfmade city: Denmark year 2573 "
April 25 - June 5, 2014Winnie Truong
"Rites of Passage "
April 4 - April 24, 2014

ABOUT

Galleri Benoni is a gallery with an ambitious yet relaxed atmosphere.

We aim to present contemporary artists working within a wide range of mediums.

We seek out art that excels in 4 parameters: Artistic skill, process, theme based approach and C.V. We will exhibit both Danish and international artists. We love many art genres, and will not confine the gallery space to one art form.

Instead we will welcome everything from underground Street Art, to a more pleasing aesthetic, and even show varying types of minimalism. We aim to uphold meaning, and a constant red thread, despite our diverse choice of Shows/exhibitions.

We will highlight work that equally emphazize skill & process. The works you can expect to see in our gallery aims to amuse, and engange viewers on a sentient emotional and inspirational level.

We want to include, rather than exclude. We welcome you to visit Galleri Benoni.

Dansk Galleri Sammenslutning

ART GUIDE KOPENHAGEN


CONTRIBUTIONS
If you are an artist you are welcome to send us information about your work.
Although we cannot promise to answer every inquiry due to an overwhelming interest.

NEWSLETTER

CONTACT